2024. április 19. - Emma

Minősítették a művészeti iskolákat

Lezárult az alapfokú művészeti iskolák minősítési eljárása: a kérelmet benyújtó 694 intézmény közül végül 25 nem kapta meg a teljes összegű normatív támogatáshoz szükséges minősítést - mondta el Lévai Péter, a Szakmai Minősítő Testület vezetője pénteken a
2008. február 8. péntek 13:30 - Hírextra
Az alapfokú művészetoktatási intézményeket fenntartók 2008. január 1-jétől a normatív költségvetési hozzájárulás 100 százalékát csak abban az esetben vehetik igénybe, ha a minősítési eljárásban a "Minősített alapfokú művészetoktatási intézmény", vagy a "Kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény" címet megszerezték.

Lévai Péter elmondta, hogy azokban az intézményekben, amelyek nem feleltek meg a minősítési szempontoknak, a fő probléma a megfelelő végzettség hiánya volt, illetve nem felelt meg a diploma a honosítási feltételeknek. Előfordult az is, hogy olyan mértékűek voltak az összevonások, hogy a minimális eszközállomány sem állt rendelkezésre az oktatáshoz.

Jelenleg mintegy 240 ezer diák folytatja tanulmányait a minősített iskolákban.
Azok az iskolák is kérhetik ugyanakkor majd a minősítést, amelyek most elbuktak. Ezek az intézmények 2008. március 31. után adhatnak be majd ismét a minősítési kérelmet.

Az oktatási tárca közleményében hangsúlyozta: garanciára van szükség ahhoz, hogy az alapfokú művészetoktatási intézmények oktató-nevelő tevékenységének minősége biztosított legyen, hogy az intézmények magas színvonalú, a tehetséggondozás iránt elkötelezett műhelyekként működjenek.
A minősítési eljárásban a Magyar Rektori Konferencia, a Művészeti Szakközépiskolák Szövetsége, az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Magyar Művészetoktatásért Országos Szakmai Szervezet és Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását