2024. március 29. - Auguszta

Invader a Rocközön után

Tuca, Puccer, Bagoly, Gergő, Tüdő. Ők alkotják az Invader együttest. Akik a héten a Pont FM rádió Rocközön műsorának voltak a vendégei. Egészen pontosan a csapatot Puccer és Gergő képviselte. Zenéjük leginkább a '80-as évek igazi, vérbeli heavy metaljára
2008. február 1. péntek 19:05 - Malina Adrienn
Mikortól állt össze a csapat?

Puccer: A zenekar története egészen egy Contact nevű zenekarig nyúlik vissza körülbelül az ezredfordulóra, ahol Gergő és Toca játszottak együtt, majd megalakult egy másik formáció a Monument, ahol már Bagoly is részt vett. Koncertek, klubos bulik voltak, ez a formáció ilyen-olyan énekesekkel 2 évig zenélt együtt. A Monument egy csepeli próbateremben gyakorolt tovább, az akkori felállás: Tokaji Zoltán - basszusgitár, Kökény Sándor - gitár, Puccer Zotyó - gitár, Kovács Gergő - dob. Majd közös megegyezés alapján Kökény Sándor elhagyta a zenekart, ekkor jött újra Zilahi Gábor Bagoly - gitár a helyére. Folytak a próbák tovább, még mindig énekes nélkül. 2005 nyara óta van együtt a zenekar. A jelenlegi felállás tavaly október óta alakult ki, új énekessel, Szűcs „Tüdő” Attilával, aki ismert arc a rockzenében. Mondhatjuk azt, hogy három éve létezik az Invader.

Direkt van ilyen érdekes neve mindenkinek?

Gergő: Igen, mindenkinek megvan a beceneve, csak nekem nem. Valahogy nem alakult ki olyan, ami rám jellemző lenne.

Puccer: Igen, a Vadállatot mégsem lehetett adni.

Gergő: Kösz, nagyon kedves.



Magyarul énekeltek, nem akartatok sosem angolra váltani?

Gergő: Kísérletképpen terveztük, hogy egy dalt elkészítünk angol verzióban is. Amúgy azért énekelünk magyarul, mert Magyarországon vannak lehetőségeink. Magyar embereknek, magyarul fogunk énekelni, nem pedig angolul. Lehet, hogy mostanában már sokan beszélnek idegen nyelveket, de szerintem itthon jobban eladható a magyar nyelvű zene.

A rajongóitok kikből állnak leginkább?

Puccer: A rajongó szót köszönjük.

Gondolom, hogy vannak, ezért merem így kérdezni.

Puccer: Igen, akadnak. Azt szokás mondani, hogy tól-ig van a korosztály. A koncertjeinken a 12-13 évestől a 90 évesig mindenki jár. Mondhatom, hogy ez teljesen széles határok között mozog. Legalábbis remélem, és szeretnénk azt hinni, hogy ez így is van.



Melyik volt a legemlékezetesebb koncertetek?

Puccer: Szerencsére több ilyen is volt, például az első. De tavaly nyáron a Tőserdei Rockfesztiválon, nagyon nagy, jól megszervezett koncertünk volt, sok nézővel. Utána a Kalapács zenekarral volt egy Wig-Wam-os koncertünk, majd az eddigi legnagyobb mérföldkő az életünkben az Ossián zenekar előtt a Petőfi Csarnokban, tavaly novemberben. Hála istennek ez is nagyon jól sikerült, jól fogadták a zenekart, és jók voltak a visszajelzések. De Gergő életében azóta egy újabb koncert is feliratkozott a különleges listára.

Gergő: Így van. A legutóbbi koncertünk Szlovákiában volt, egy helyi banda, a Zorall és a Kalapács társaságában. Lejátszottuk ott is a bulit, nagyon jó volt a fogadtatás, abszolút teltház volt a Művelődési Házban. Miközben a Zorall volt a színpadon, akkor történt a baj. A Kalapács dobosa szállt ki a buszból, belelépett egy árokba és kifordult a bokája. Pedzegették, hogy na elmarad-e a buli, vagy sem. Ekkor a Kalapács Józsi odajött hozzám, és rögtön megkérdezte, hogy hány nótát tudok eljátszani, mennyit ismerek. Mondtam, hogy nem nagyon ismerem a Kalapács dalokat, csak amit koncerten vagy otthon hallgattam, azok mennek. Gyorsan hozott egy listát, hogy mondjam, melyiket tudom, melyiket nem. Beletettünk egy-két Pokolgép, Omen számot és végül 14 dalt játszottam velük. Számomra ez fantasztikus élmény volt.



Melyik együttes hatására kezdtetek a rock irányába terelődni?

Puccer: Az alap számunkra, és nagyon sok ember számára az AC/DC, a Judas Priest, az Iron Maiden, a Metalica a külföldi bandák közül. Az itthoniak közül, akiket már említettünk, a Pokolgép, Ossian, Omen, Kalapács zenekar.

Az itthoni rock-metal csapatokról mi a véleményetek? Megállják a helyüket?

Puccer: Ahogy én nézegetem a honlapokat, figyelgetünk, mindenfelé azt látni, hogy hatalmas a kínálat. Rettenetesen sok zenekar van, jobbnál jobb csapatok. Szerencsére egyre több lehetőség van. Most ott tartunk, hogy sokkal nagyobb a kínálat, mint a kereslet. Jó dolognak tartom, hogy olyan zenekarok vannak a rockzenei piac élén, akik egyrészt példaképek, másrészt zenei tudásban is meghatározók. Azon vagyunk, hogy ha nem is arra a szintre, de valami hasonlóra feljussunk. Mindannyian azért küzdünk, hogy egyre több és jobb lehetőséget kapjunk.



Saját lemezzel hogy álltok?

Gergő: Jelenleg jól. Jövő héten vonulunk stúdióba, akkor kezdem feldobolni az első albumunkat. Bár az még sok mindentől függ, hogy album lesz-e belőle. Mindenesetre elkezdődnek a stúdiómunkálatok és kilenc dalt fogunk feljátszani. Megpróbáljuk a lehető legjobb minőségben megjelentetni.

Lassan itt a tavasz. Fesztiválokkal, fellépésekkel mi a helyzet?

Puccer: Legközelebb a február 21-22-ei hétvégén leszünk Kerepesen a Sierra Clubban. Aztán májusig a Kalapács-turnén veszünk részt, előzenekarként. Május végén pedig már fesztiválon leszünk Fertőendréden. Folyamatosan szervezzük a nyári fesztivál lehetőségeket is.

Ezeket nektek kell megkeresni, vagy ők találnak meg benneteket?

Gergő: Most még úgy állunk, hogy nekünk kell keresni a lehetőségeket, de volt már arra példa, hogy minket kerestek meg. Minden lehetőséget igyekszünk kihasználni.

Fotók: invader.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását