2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mire jó a tőzegáfonya?

Egy jól ismert házi gyógymód valóban hatásos a nők egy részénél a húgyúti fertőzések kezelésére - állítják skót kutatók. Az Észak-Amerikában őshonos tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) leve megakadályozhatja, hogy a fertőzést okozó baktériumok megtapadjan
2008. január 29. kedd 14:05 - Hírextra

Ruth Jepson és kollégái 10 korábbi vizsgálat eredményeit elemezve találtak bizonyítékokat arra, hogy a tőzegáfonya leve valóban hatásosan enyhítik a visszatérő húgyúti fertőzések tüneteit.

Összesen 1049 felnőtt vett részt a vizsgálatokban, melyekben a tőzegáfonya levét más gyümölcslevekkel és vízzel hasonlították össze, illetve tőzegáfonyából készült étrendkiegészítő tablettát placebóval.

Azt azonban nem sikerült megállapítani, hogy a visszatérő fertőzéssel küszködő nőknek mennyi tőzegáfonyából készült levet kellene inniuk és milyen hosszú ideig, hogy megelőzzék a fertőzés kiújulását.

A Cochrane Library című orvosi szaklapban publikált tanulmány szerzői inkább a természetes tőzegáfonya levet ajánlják a tablettákkal szemben, mert utóbbiak biológiai értéke, összetétele változó lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását