2024. március 29. - Auguszta

Lepke és kaktusz, gyümölcskarnevál

Lepke, kaktusz, sombrerós mexikói férfi, banán, óriás teáskanna, nagybőgő és még számos, gyümölcsből készült szobor látható a hétfőn megnyílt és február 10-ig nyitva tartó kiállításon az Europarkban. A Téli Gyümölcskarnevál nevű akció keretében egészség-h
2008. január 28. hétfő 14:51 - Hírextra
Fábián Attila, a bevásárlóközpont igazgatója az MTI munkatársának elmondta, szlovéniai példa nyomán készíttették el az öt tonnányi narancsból és citromból álló illatos szoborparkot, amely a bevásárlóközpont előtt, valamint mind a két szintjén látható. Az esetleg megromló gyümölcsöket közben folyamatosan pótolják.

Egy 25 fős csapat két napig dolgozott a kompozíciókon, amelyekre az utolsó citromot és narancsot a megnyitón helyezte el az igazgató, valamint Erős Antónia tévés műsorvezető, az Egy csepp figyelem Alapítvány vezetője és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A megnyitón a gyerekek leginkább az Állatkertből odahozott ormányos medvének örültek. Görbi, ahogy az ormányos macit hívják, egyike azon állatoknak, akik nagyon szeretik a gyümölcsöt. A kiállítás bezárása után az állatkert lakói kapják meg a szoboralapanyagokat.

A 14 napos rendezvény az egészség megőrzésére is szeretné felhívni a figyelmet. Amint Erős Antónia elmondta az MTI tudósítójának, maga az akció egyben figyelmeztet a helyes táplálkozásra, a gyakori gyümölcsfogyasztásra.

Mindezt összekötik február 2-án és 3-án egészségügyi szűrésekkel is. Ezeken a napokon mindenki ingyenesen ellenőrizheti a vércukorszintjét a bevásárlóközpontban felállított sárga-piros sátorban, ahol szakképzett ápolók végzik a vizsgálatot és felvilágosítást is adnak a cukorbetegséggel kapcsolatban.

A megnyitó után a Méhek nevű zenei formáció sárga-fekete ruhába bújt tagjai szórakoztatták az egybegyűlteket egy vidáman zsongó koncerttel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását