2024. március 29. - Auguszta

Időutazás Fiala Jánossal

Fiala János ma is „kvázi köz- és magánéleti” műsorába invitálta hallgatóit, akik jó része a témakínálat után menten a telefonkagylóra tapadt, hogy megossza véleményét a műsorvezetővel. Például arról, jár-e topmenedzseri fizetés a BKV vezetőine
2008. január 28. hétfő 14:00 - Bencsik Gyula
Ugyebár az emberek egy jelentős hányada hétfő reggel kénytelen közlekedésre adnia a fejét, ami remek apropót kínál például a nyílt vagy burkolt kormánykritikára is, a fővárosi tömegközlekedés alázására. Fiala deklaráltan kommentár nélkül hagyta a felvetett témákat, ezt a lehetőséget átadta a hallgatóknak.

Igazság szerint az örökzöld téma hamar kifulladt, egy 30 éves telefonáló a Török Ádám 60. születésnapját ünneplő Mini együttes hétvégi koncertjére terelte a szót, dicsérve a profi szervezést, a remek sztárvendégeket, a hangulatot. Ehhez a kulturális szálhoz kapcsolódva aztán megtudtuk, hogy épp tegnap volt a Padlás című musical 20 éves évfordulója a Vígszínházban. A hírforrás a számára kedves dallamok mellett leginkább azért szereti a darabot, mert végül a jó győz.

Váltásként aztán betelefonált a Melbourne-ből (pontosabban a reptérről) hazafelé tartó sportriporter, Siklós Erik, hogy azon melegében tudósítsa a Pont FM rádió hallgatóit az Australian Open végeredményéről, a szerb Novak Djokovics káprázatos győzelméről. Plusz adalékként megtudjuk, hogy a most 20 éves fiatalember Szerbia bombázása közben is naponta lejárt edzésre, íme, az eredmény. Egyénként a Djokovics-család a közeljövőben nyit Belgrádban teniszakadémiát. Ja, és Melbourne-ben a másik balkáni kiválóság, Ana Ivanovics női egyesben döntőt játszott. Szerbia tehát tenisz nagyhatalom lett.

Aztán egy dalszövegre reagálva rövid polémia alakult ki a műsorvezető és a hallgatók között arról, hová szokás ültetni az iskolában a rossz gyerekeket, a hátsó vagy az első padba. A telefonálók többsége szerint rosszak elől, jók hátul, de felbukkant az oldalra állított szamárpad intézménye is, természetesen a rosszaknak. Különben is: a rossz magatartás még azonos azzal, hogy valaki rossz tanuló is és fordítva. Komoly kérdések ezek.

Szó esett aztán az osztálytalálkozókról, úgy általában. Hallottunk olyan véleményt, hogy idősödve az emberek szívesen találkoznak gyerekkori pajtásaikkal, akiknek az öregedés ellenére a tekintetük nem változik az idő múlásával.

Fiala ezt követően privát történetbe kezdett. Elmesélte, hogy nemrégiben a megbetegedett lánya iskolájában járt, hogy hazavigye a gyerek holmiját meg a leckét, valamint részesei lehettünk annak az életképnek is, amint Fiala apuka cukrászdába viszi lányát és ifjú barátját. A fiataloknak nem ízlett a mignon, hiába, változnak az idők. Később aztán pizzasütéssel egybekötött családias idill következett apukával, leányával és barátjával. Jó néha ilyeneket hallgatni az éterből.

Felidéződtek aztán az átkosból a Duna Mozi szombat esti, 10 órás vetítései, amelyek után éjfélkor kitódultak az emberek a Szent István körút nyármeleg éjszakájába, majd a látott akciófilm hatása alatt Trabantjukat, Wartburgjukat Ford Mustangként felbőgetve távoztak. Régi szép idők.

Közben Cseh Tamás és Für Anikó énekelt felvételről a hallgatóknak, egészen békés miliőt teremtve a szokatlanul idilli műsornak.

Aztán egy hallgató beúsztatta Gyurcsány davosi beszédét, illetve annak Szájer József és Tabajdi Csaba által megfogalmazott értelmezésének ellentmondásosságát, és rögtön tudtuk, melyik országban élünk. Persze, Fiala ezúttal nem volt kapható a politikai témára, azt mondta, ma csak a fontos dolgokról akar beszélni. Für művésznő ma verte a politikusokat.

Fiala János reggeli műsorának ismétlése a Pont FM rádión a 88.1-es frekvencián, hajnali fél 1 és 2 óra között hallható.
Forrás: Pont FM 88.1
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását