2024. március 29. - Auguszta

Fekete gólyánk Izraelben

Izraelben látták a madarászok azt a fekete gólyát, amelyet két társával együtt tavaly szeptemberben engedett el a Kölkedi nagyréten a magyar, a szerb és a horvát köztársasági elnök - tájékoztatta a Duna-Dráva Nemzeti Park a távirati irodát.
2008. január 21. hétfő 12:43 - Hírextra

Az Északkelet-Baranyában és Bácskában található Felső-Duna völgy és a magyarországi Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa Tájegysége összefüggő egységet képez és azonos élőhelyeket jelent. A magyar, a szerb és a horvát köztársasági elnök a három országot érintő védett terület közös fejlesztésének szükségességéről tartott sajtótájékoztatót tavaly szeptember 4-én és az esemény egyik programjaként három fekete gólyát engedett szabadon a Kölkedi nagyréten.

A gólyákat távcsővel leolvasható, sorszámozott gyűrűvel látták el, amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövessék vándorlásukat a madarászok. A kölkedi rendezvény alkalmával elengedett gólyák egyikét az elmúlt hónapokban - november végén és december első felében - összesen tíz alkalommal látták madárkutató szakemberek a közel-keleti ország területén.

Az egyedi jelöléssel ellátott madarak megfigyelése sokat elárul az állatokról, különösen vonulási útvonalukról, pihenő- és táplálkozóhelyeikről, telelőterületeikről - áll a Duna-Dráva Nemzeti Park közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását