2024. április 24. - György

Paul McCartney kiállítást rendez

Paul McCartney áprilisban először rendez kiállítást Nagy-Britanniában rákban elhunyt felesége, Linda fotóiból - jelentette be a James Hyman Galléria Londonban.
2008. január 16. szerda 14:17 - Hírextra

A Beatles együttes egykori tagja nyilatkozatban foglalt állást Linda fotós munkásságának széleskörű bemutatása mellett, bár elismerte: a bemutató nagyon megkésett. Ezért is akarja mindenképpen, hogy ez a kiállítás létrejöjjön.

Nyilatkozatából kiderül: ő maga, lánya és a galéria tulajdonosa már három éve dolgozik a kiállítás megvalósításán. .A képek kiválogatása után derült ki, hogy Linda fotósként milyen fantasztikus teljesítményt produkált.

"Ezek a fotográfiák nemcsak az ő hihetetlen művészi képességét mutatják, hanem azt is, hogy milyen szorosan kötődött a különböző korok kultúráihoz. Egyúttal arra is rávilágít, hogy nem félt megváltoztatni önmagát és tárgyait" - olvasható Paul nyilatkozatában.

A kiállításon 1960-tól a kilencvenes évek végéig láthatók majd Linda fotói, sok közülük ritkaságnak számít Szerepel köztük például Jim Morrison, Janis Joplin, John Lennon és Mick Jagger portréja, de bemutatják tájképeit valamint a családi életével kapcsolatos képeit.

Az április 24. és június 7 között látható tárlat képeit árverésre bocsátják, McCartney személyesen fogja majd hitelesíteni a fotókat.

Paul és Linda 1969-ban házasodott össze, három gyermekük született. Linda 1998-ban halt meg, amikor már úgy tűnt, hogy kigyógyult a mellrákból. McCartney 2002-ben vette feleségül Heather Millst, akitől szintén született egy gyermeke, majd 2006-ban elváltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását