2024. április 16. - Csongor

Élelmiszerbiztonsági központ az olimpiára

Hangzatos nevű ellenőrző központot állítanak fel a kínai hatóságok a pekingi olimpiára készülve. Az új szervezet neve szó szerinti fordításban így hangzik: Olimpiai Élelmiszerbiztonsági Parancsnoki Központ.
2008. január 4. péntek 09:22 - Hírextra

A szervezet feladata lesz többek között őrködni az élelmiszerek minőségén, mert azt gyakran tették szóvá különböző bírálatok. A központ felhívja a figyelmet az élelmiszer-kockázatokra és intézkedik a táplálkozással kapcsolatos szükséghelyzetekben - közölte Csang Cse-kuan (Zhang Zhikuan), a Peking városi ipari és kereskedelmi hivatal vezetője.

"Olyan elővigyázatossági intézkedéseket kell foganatosítani, amelyek kizárják az élelmiszerellátási lánc elleni bármiféle terrorista támadás lehetőségét" - hangsúlyozta Csang.

Az olimpia alatt az esemény résztvevőinek felszolgálható ételeket 10 kategóriában összesen 345 tételbe sorolták, ezeket külön-külön speciális szabványok alapján vizsgálják meg.

Az ellenőrzési folyamatban az élelmiszerek gyártási fázisait a termőföldtől kezdve egészen az étkezőasztalig követik nyomon.

Kína élelmiszergazdaságában gyakoriak a szabványok hiányából és a termesztéshez használt vegyszerek, továbbá konzerválószerek és különböző gyógyszerek helytelen használatából eredő problémák - jegyezte meg az AP hírügynökség.

Az aggodalmakat fokozta, hogy az elmúlt évben veszélyes vegyszereket találtak Kína által exportált élelmiszerekben, például tengeri termékekben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását