2024. április 25. - Márk

Allah nevét nem írhatják le

A malajziai kormány kormány megerősítette, hogy továbbra sem írhatja le Allah nevét a malajziai katolikus újság, amelynek nemrég látszólag feltételek nélkül hosszabbították meg a működési engedélyét.
2008. január 4. péntek 22:55 - Hírextra
A tilalom azokat a félelmeket erősíti, miszerint a maláj kormány más vallások rovására túlságosan kemény eszközökkel próbál kedvezni a muszlim többségű lakosság szélsőséges csoportjainak - mondta Lawrence Andrew atya, a Kuala Lumpur-i székhelyű "Herald - the Catholic Weekly" című újság szerkesztője.

Előzőleg híre terjedt, hogy a malajziai kormány korlátozások nélkül újította meg a 12 ezres példányszámú, négy nyelven megjelenő újság működéséhez szükséges engedélyeket, holott korábban tiltott volt Allah nevének használata a nem muzulmánok számára.

Abdullah Md Zin vallásügyi miniszter pénteken kijelentette, hogy az újság engedélyének meghosszabbítása ellenére a próféta nevét továbbra sem szabad leírni. "Csak a lelkész értelmezte úgy, hogy nincsenek korlátozások e szó használatában" - hangsúlyozta a miniszter.

A nem muszlim vallásúak jogaik fokozatos elvesztése miatt aggódnak, és ezt az Allah nevének használatával kapcsolatos legutóbbi viták is alátámasztani látszanak.

A 26 milliós Malajzia közel 60 százaléka muzulmán. A lakosság egynegyedét alkotó kínai kissebség buddhista vagy katolikus, a többnyire hindu vallású indiaiak kevesebb mint 10 százalékot alkotnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását