2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szilveszter Sztálin bunkerében

Az újévet Oroszországban idén nagy divat volt Sztálin bunkerében ünnepelni, s mivel abból csak egy van, azok az érdeklődők, akik valami extrát akartak, rendezhettek estélyt omladozó iparcsarnokokban, vagy repülőgéphangárban is.
2008. január 3. csütörtök 16:09 - Hírextra

Nem maradt üresen a Moszkvától alig 90 kilométerre felépített jurtaváros sem: a Tuvából, Kirgizisztánból, Mongóliából és Tibetből hozott nemezsátrakban egyszerre 120 ember tölthette az éjszakát, a nappalokra pedig orosz gőzfürdő, sziklamászás és a keleti vendéglátás minden lehetséges fortélya kínált szórakozási lehetőséget.

A rendezvényszolgálatok idén is bárhová készek voltak bármilyen büfét szállítani. E téren is változik a divat, de még tartja magát a néhány éve népszerűvé vált brezsnyevi stílus viaszosvászon abroszokkal, pléhtányérokkal és -evőeszközökkel. A korábbiaktól eltérően azonban már nemcsak a 70-es években megszokott étkeket szolgálták fel, mint a magyarországi franciasalátára emlékeztető oliviert kis pléhlavórban, hanem például friss ananászt a változatlanul létező, feketecímkés szovjet pezsgőben. (Egy-egy házhoz szállított büfére fejenként átlagosan 100 dollárt kellett számítani, de nem volt ritka, hogy 2000-3000 dollárt költöttek fejenként.)

Volt olyan vállalati estély, amelyen az 1917-es forradalom eseményeit rekonstruálták, s a szigorú öltözködési kódex viharkabátot, bőrkabátot, gimnasztyorkát, klott alsót és lehetőleg fegyvert követelt meg.

Akadtak azért még elegáns estélyek is: a 40. életévét a napokban betöltő Oleg Gyeripaszka, a Forbes magazin szerint idén a világ 40. leggazdagabb embere, a Basic Element Holding és a Ruszal konszern tulajdonosa például számos hazai sztárral és Rihanna, a világszerte népszerű énekesnő fellépésével édesítette meg estélyét cégei vezetői számára.

S végül a legújabb: a főnököt ábrázoló jégszobor a vállalat előtt. Annyiban nagyon megfelel az idei ünnepi divatnak, hogy drága és értelmetlen, de nagyon kreatív ötlet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását