2024. április 24. - György

Az emberi test mint alternatív energiaforrás

A stockholmi főpályaudvaron naponta megforduló közel 250 ezer ember testmelegével fognak fűteni egy irodaházat. Az emberi hőt a csarnok szellőzőrendszere gyűjti majd össze, és a pályaudvar mellé épített irodaház központi kazánjában fogja melegíteni a vize
2008. január 3. csütörtök 11:06 - Hírextra

A beruházó, a Jernhuset állami ingatlankezelő számításai szerint így 20 százalékkal olcsóbban lehet fűteni a 2010-re elkészülő irodaházat. "Régi technológia ez, de a forma új. Embereken kívül nem kell hozzá más, csak víz, szivattyú és csövek" - mondta Karl Sundholm projektvezető. "Nem hallottunk róla, hogy bárki így használta volna fel az emberi test melegét."

A terv kivitelezése nem bonyolult és nem is drága. A környezetbarát fűtésrendszer kiépítése ugyan 200 ezer koronás (5,3 millió forint) extra kiadást jelent, de ez a beruházás több százmilliós összköltségéhez képest egyáltalán nem jelentős - mondta Sundholm.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását