2024. április 19. - Emma

Nemzeti Színház - igazgatói pályázat

Fenntartotta korábbi javaslatát a Nemzeti Színház igazgatói pályázatait értékelő szakértői testület, miután hétfőn reggel ismét tanácskozott - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) az MTI-vel.
2007. december 17. hétfő 16:40 - Hírextra
 A grémium továbbra is ugyanazt a pályázót támogatja, a legjobbnak tartott pályamunka szerzőjének kilétét azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A bizottság azért ült újra össze, mert tagjai két pályamunkát korábban hiányosan kaptak meg - olvasható az OKM hétfői közleményében, amely szerint Hiller István oktatási és kulturális miniszter vizsgálatot indított a hiba okának feltárására, és a felelőst fegyelmi büntetésben részesítette.
Amint arról a minisztérium korábban beszámolt, a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói tisztségére meghirdetett pályázatra hat pályamunka érkezett, amelyek közül négy felelt meg a kiírás feltételeinek, tehát a szakmai bizottság csak ezekkel foglalkozhatott. A négy pályázat kötelező elemeit megkapták a bizottság tagjai, így elolvashatták a szakmai koncepciókat a színház feladatrendszeréről, a 2008/2009-es évadra vonatkozó részletes terveket, a feladatok végrehajtásának vezetési, gazdálkodási, PR- és marketing terveit.

Az OKM múlt pénteken azt közölte, hogy több pályázó esetében a bíráló bizottsági tagokhoz eljuttatott pályázati anyagból a sokszorosítás közben kimaradt néhány oldal. A hiba észlelését követően a tárca az e lapokkal kiegészített teljes pályázati anyagokat futárral eljuttatta valamennyi bizottsági taghoz.

A bizottság tagjai ezt követően, hétfő reggeli ülésükön döntöttek úgy, hogy nem változtatnak korábbi javaslatukon: változatlanul egy nevet javasolnak a miniszternek, mint az általuk legjobbnak tartott pályamunka szerzőjét.

Hiller István a héten dönt a vezérigazgató személyéről.
A közlemény szerint a tárca vezetője még pénteken, azonnali hatállyal vizsgálatot indított a minisztériumban a pályázati anyagok másolása közben elkövetett szakmai hiba okainak feltárására.

"A vizsgálat során a munkát végző köztisztviselő elismerte felelősségét, ezt követően a miniszter fegyelmi büntetésben részesítette" - írta az OKM.

A pályázatokat elbíráló bizottság hat külsős és három minisztériumi tagból áll, elnöke Schneider Márta kulturális szakállamtitkár.

Sajtóértesülések szerint a Nemzeti Színház vezetői tisztségére Alföldi Róbert, a Bárka Színház igazgatója, Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Hudi László rendező, az Alternatív Színházak Szövetségének elnöke és Imre Zoltán színháztörténész, dramaturg, valamint Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója pályázott.

A bíráló bizottság múlt csütörtöki ülését követően megjelent lapinformációk szerint a testület Alföldi Róbert pályázatát támogatta.

A Nemzeti Színház új vezetőjének megbízása 2008. július 1-jétől a teátrum tervezett szervezeti átalakításáig, de legfeljebb 2013. július 31-ig tart. A jelenlegi vezető, Jordán Tamás megbízatását 2008. június 30-ig meghosszabbították, így a két vezető az évad végéig együtt dolgozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását