2024. április 19. - Emma

Gyűlnek a Mikulásgyárban az ajándékdobozok

A zárás előtti napon, szombaton rekordot döntött a Mikulásgyárba beérkező ajándékok száma: 1500 doboz adomány gyűlt össze és az utolsó napra is hasonló mennyiség várható, hiszen este tízig nyitva tart az átvevőhely - mondta Suba János, a jótékonysági akci
2007. december 16. vasárnap 17:17 - Hírextra
Hétköznapokon átlagosan 200 doboz, a hétvégi napokon 500 doboz adomány érkezett a Mikulásgyárba. A december 6.-án kezdődő akción összesen 6100 doboz gyűlt össze, tele ajándékokkal, amelyeket a Magyar Vöröskereszt és a UNICEF segítségével továbbítanak a rászorulóknak - számolt be Suba János.

Idén is nagyon sok magánszemély, család vitt ajándékot a cégek mellett a Mikulásgyárba. Főként játékokat és a korábbinál több tartós élelmiszert adományoztak az emberek. Érkezett még babakocsi, csocsóasztal, hordozható dvd lejátszó, görkorcsolya, páraelszívó, komplett számítógép, televízió, egy teherautónyi játék, volt aki egyszerre három bevásárló kocsinyi tartós élelmiszert vitt.

A sajtótájékoztatón jelentette be Fürst György, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. elnöke, hogy a cég a rendezvény nyitvatartása alatt mobiltelefonos parkolásra előfizetők regisztrációs díjának 10 százalékával, azaz ötmillió forinttal támogatja a Mikulásgyárat. Az összeget jelképező csomagot Habsburg Györgynek, a Magyar Vöröskereszt elnökének adta át.

A Magyar Televízió száz doboz ajándékot juttatott a szlovákiai Szepsi városnak. Zachariás István polgármester megköszönte az adományt, és elmondta: jövő szombaton adják át a rászorulóknak az ajándékokat.

A Mikulásgyár jótékonysági akciót harmadik alkalommal rendezték meg december 7. és 16. között. Idén a Felvonulási téren, két budapesti bevásárlóközpontban és 14 vidéki városi plázában várták az adományokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását