2024. április 24. - György

Bővítik Augustus házát

"Bővítik" Augustusnak, az első római császárnak (i.e 63-i.u. 14) házát: a nagyközönség számára 2008. március 2-től megnyitják az uralkodó Palatinus-dombi villájának négy olyan termét, amely eddig nem volt látogatható. A négy nagy helyiség falait igen jó á
2007. december 11. kedd 18:23 - Hírextra
A hírt Francesco Rutelli olasz kulturális miniszter személyesen jelentette be a sajtónak, amelyet ő maga kalauzolt hétfőn az ókori helyszínen.

Augustus már császárra avatása előtt és azt követően is haláláig ebben az épületben lakott a Palatinuson, Róma hét dombjának egyikén - amely egyik oldalon a Forum Romanum és a Colosseum, a másikon a Circus Maximus fölé magasodik. Az igen egyszerű épület egy részét, amelybe villám csapott, Apolló isten templomává alakították át.

Augustus háza körül a hetvenes években kezdődtek új ásatások és restaurálási munkák. A közönség márciusban először tekintheti meg eredményüket, a négy újonnan megnyitandó szoba falain látható, az architektúrát kiterjesztő festett részleteket, frízeket és portrékat, a részben érintetlen, élénk színekben pompázó ókori freskókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását