2024. április 25. - Márk

Ferenczi György új lemeze

Megjelent Ferenczi György és a Rackajam együttes Milyen lárma? című akusztikus lemeze. Az albumot kedden mutatták be az újságíróknak. A lemezbemutató tájékoztatón, amelyen ott voltak a Rackajam együttes tagjai is, elhangzott: a lemez borközeli hangulat id
2007. december 4. kedd 20:40 - Hírextra
Ferenczi György a több magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett énekes-szájharmonikás és hegedűs akusztikus lemezén a magyar népzene hagyományait keverte saját gondolataival. A kiforrott és egyedi hangszereléssel megírt dalok hozzák a kitűnő zenészre jellemző színes "ferenczis" világot. A zenéhez írt szövegek és a választott versek témái úgy ölelik körbe az embert, ahogyan a bor játszik az ember érzelmeivel - hívták fel a jelenlévők figyelmét. Romantika és vad rock and roll hallható egyszerre az albumon.

A dalok közül 11 szerzemény szólal meg a CD-n. A tizenkettedik dal a december 4-i megjelenéskor, a megújuló honlapon lesz hallható.

A lemez kiadója Gryllus Dániel, aki maga is elismert zenész, s immár ötödik közös lemezt jelentette meg Ferenczi Györggyel és zenésztársaival. Ő nyújtotta át Ferenczi Györgynek a Petőfi című albumáért járó aranylemezt.

Ferenczi György és a Rackajam a hírek szerint tavasszal országos színházi turnén mutatja be a lemezt. Előtte, december 15-én a Néprajzi Múzeumban a Kaláka, a Sebő együttes Palya Bea és Gryllus Vilmos társaságában lép fel a zenekar. Ferenczi Györgyöt és a Rackajamot 2008. január 22-én önálló koncerten hallhatják az érdeklődők a Művészetek Palotájában.

Ferenczi György jövőre ünnepli negyvenedik születésnapját. 1985. óta professzionális zenész, nevét először a blueszenét játszó Herfli Davidson együttessel ismerte meg a nagyközönség. Előtte játszott countryzenét, dolgozott külföldön, A trossingeni szájharmonika VB-n 1993-ban a legjobb minősítést kapta. Az eMeRTon díját 2001-ben és 2006-ban nyerte el, 2004-ben pedig Artisjus díjat kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását