2024. április 20. - Tivadar

Gyurcsány idén nem osztogat

Gyurcsány Ferenc úgy döntött, hogy idén nem oszt év végi jutalmat a kormány tagjai között. Hangsúlyozta: ettől függetlenül a miniszterelnök megítélése szerint a kormány több tagja is kiemelkedő munkát végzett a reformok előkészítése során és a kabinet az
2007. november 24. szombat 19:48 - Hírextra

2006 decemberében több kormánytag is kapott jutalmat. Gyurcsány Ferenc akkor azt mondta, azok munkáját honorálta jutalommal, akik az általában elvártnál jobban, illetve többet dolgoztak a reformkormány megalakulása óta.

A jutalom váratlanul érte a minisztereket, zavart okozott az is, hogy ki kapott és ki nem. Később maga a miniszterelnök is elismerte, hogy a jutalmazás nem volt szerencsés lépés.
Akik kaptak, az összeget jótékony célra fordították.

Veres János kéthavi illetményének megfelelő összegű jutalmát kiegészítve a Nyírbátorban a szegény gyerekek karácsonyára fordította.

Bajnai Gordon egyhavi illetménynyi jutalmát egy súlyosan beteg gyermekeket támogató közhasznú alapítvány javára ajánlotta fel, Gráf József is ugyanekkora jutalmat kapott, ő a Szigetvári Önkormányzat által szervezett szegények karácsonyára fordította a pénzt.

Kiss Péter háromheti illetményének megfelelő összegű jutalmát a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnak ajánlotta fel, Hiller István ugyanennyit az Eötvös Collégiumnak adott.

Szekeres Imre az évközben szolgálatteljesítés közben elhunyt honvéd tűzszerészek gyermekeinek segítésére ajánlotta fel jutalmát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását