2024. április 19. - Emma

Gálvölgyi János meselemeze

Macskazenekar címmel jelent meg Gálvölgyi János színész hangoskönyve, amelyen Janicsák István gyermekverseit mondja és a Jafajazz zenéje szól. Kedden a sajtó képviselőinek mutatták be.
2007. november 20. kedd 21:00 - Hírextra

A borítón macskalány hegedül, macskaúrfi trombitál, a másik meg furulyál. A lemez Hullik a hópihe című dallal kezdődik, majd szó van benne a Péksegédről, a Balatonhalról, a Dinnyéről, Lüke Tóniról, A nyúlról és persze szól a Jafajazz.

Gálvölgyi János a lemezen 36 verset mond el, közben a Jafajazz zenekar, amelyet Janicsák családja alkot, hat számot ad elő.

A bemutatón kiderült, hogy Gálvölgyi János már korábban is készített meselemezt. Nem áll távol tőle ez a műfaj. Annakidején gyerekeinek is sokat mondott mesét - árulta el Dorka lánya, sőt unokáinak is szeret mesélni.

A hangoskönyvben több verset is két hangra komponált a költő, így a színész Dani nevű unokáját is bevonta a mesélésbe. Gálvölgyi régi jó barátságban van Janicsák Istvánnal, a Zizi Labor egykori frontemberével.

Janicsák István azt mondta, hogy senki mással nem tudta elképzelni ezt a kiadványt, csak Gálvölgyi Jánossal: "Mert ő olyan igazi mesélő, akit szájtátva lehet meghallgatni újra meg újra."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását