2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Összefogtak a hírügynökségek

A nemzetközi hírügynökségi együttműködés megteremtése céljából 11 vezető európai, és egyesült államokbeli hírügynökség "MINDS International" néven hálózatot hozott létre, amely a médiaipar számára kutatja és fejleszti a hatékony, digitális technikán alapu
2007. november 19. hétfő 12:03 - Hírextra
 A MINDS székhelye a németországi Frankfurtban van.

A MINDS főleg a mobilkommunikációs és az online hírszolgáltatások újító szellemű megközelítésével foglalkozik. - Nagy lehetőségek állnak a médiumok előtt a digitális technikán alapuló minden hírkiadási szolgáltatásban. A hagyományos médiumjellegű kiadócégek számára elengedhetetlen, hogy beruházzanak az ilyen innovatív üzleti lehetőségekbe. A MINDS taghírügynökségei erejük egyesítésével szeretnék elérni, hogy a médiacégek ebben a dinamikus és állandóan fejlődő iparban élni tudjanak az új technológiákkal, üzleti modellekkel és az innovatív szolgáltatásokkal - mondta Wolfgang Nedomansky, a MINDS International ügyvezető igazgatója.
A MINDS alapító taghírügynökségei: az ANP (Hollandia), az AP (Egyesült Államok), az APA (Ausztria), az APcom (Olaszország), a Belga (Belgium), a CTK (Csehország), a dpa (Németország), a Lusa (Portugália), az NTB (Norvégia), az SDA és Keystone (Svájc) és az STT (Finnország). A digitális hírpiacokon a MINDS különösen abban tud erős lenni, hogy szerte a világon ismertté teszi e vezető hírügynökségek egymástól nagyon különböző ismereteit.
A MINDS elnöke Malte von Trotha, a dpa elnök-vezérigazgatója, helyettese pedig Peter Kropsch, az APA ügyvezető igazgatója. Az igazgatótanács tagja még Helen Vogt, az NTB, Bernard Maissen, az SDA, és Jan Stejskal, a CTK képviseletében.

Wolfgang Nedomansky személyében a MINDS egy nagyon tapasztalt hírügynökségi igazgatót nyert meg magának ügyvezetőnek. Nedomansky sok éven át sikeresen irányította az APA pénzügyi hírszolgáltatásait. Tevékenységével és nemzetközi kapcsolataival nagyban hozzájárult a MINDS indulásához - jelentette ki Malte von Trotha.

A MINDS gyökerei 2004-2005-re nyúlnak vissza, amikor az Európai Unió pénzügyi támogatásával megvalósítottak egy programot az innovatív mobilkommunikációs hírszolgáltatásokkal kapcsolatban. A MINDS segíteni fogja taghírügynökségeit abban, hogy átadják egymásnak ismereteiket és az új technológiákat, valamint hogy a különböző piacokon jövedelmező módon alkalmazni tudják az innovatív üzleti modelleket. A MINDS kiemelt célja lesz a hálózat bővítése különösen olyan partnerekkel, amelyek a fejlett digitális technikát alkalmazó hírpiacokon - például Ázsiában - tevékenykednek.

A MINDS International alapító okirata szerint olyan egyenrangú hírügynökségek hálózata és közös cselekvési közege, amelyek az üzleti elgondolások előmozdítása, ezáltal a digitális piacokon történő jövedelemnövelés és költségcsökkentés érdekében megosztják egymással ötleteiket, átadják egymásnak tudásukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását