2024. április 20. - Tivadar

Ehetetlenek az uborkák

Tizenhatféle csemegeuborkából csupán négy kapott jó, nyolc közepes, kettő még megfelelő, kettő pedig nem megfelelő minősítést - állapította meg a Kosár című fogyasztóvédelmi magazin tesztje.
2007. november 15. csütörtök 18:35 - Hírextra

Sok volt a zavaros, opálos levű, volt amelyiknek fehéres színű ismeretlen anyag úszott a tetején - állapították meg a tesztelés során a szakértők.

Némelyik üreges vagy éppen túl vastag héjú volt, illetve túlságosan ecetes, fura illatú. Akadt olyan is, amelyiket büdösnek találtak, de rothadt ízűre, penészesre és gépolaj "zamatúra" is akadtak.
Az uborkák többsége nem volt egyforma méretű, pedig ez is előírás. Kevés volt igazán ropogós, - pedig ez volna leginkább elvárható - inkább puháknak bizonyultak, ami önmagában hiba. A színük sem volt igazán olyan, ami gusztust teremt az evéshez, az olajzöld helyett többségükben inkább barnás-sárgára emlékeztetett az árnyalatuk.

A pepperónikkal nagyobb volt a szerencséje az ellenőröknek: a négy közül két igazán jóra bukkantak, amely nem volt agyonfőzve, ellenben gusztusos volt és csípett is - állapította meg a Kosár magazin csapata.

Ez utóbbi elvárható lenne a világon mindenütt egy pepperónitól, de kapható belőle csemegeváltozat is, érdemes tehát figyelni a feliratokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását