2018. június 18. - Arnold, Levente

Felderítők Napja

A felderítők munkája nélkülözhetetlen elemévé vált az ország biztonságának - jelentette ki Szekeres Imre honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten.
2007. november 12. hétfő 13:15 - Hírextra

A felderítők napja és a magyar katonai rádióelektronikai felderítés megalakításának 60. évfordulója alkalmából a Katonai Felderítő Hivatal által rendezett ünnepségen Szekeres Imre hangsúlyozta: a technikai adatszerzés vitathatatlanul a legfontosabb felderítési nemek egyike békeidőben és a konfliktusok idején is egyaránt.

A rádióelektronikai felderítés hosszú távon képes hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarország érvényesíteni tudja nemzeti biztonsági érdekeit a XXI. század nemzetközi politikai-biztonsági rendszerében - mondta a politikus.

A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan alkalmazkodni kell az újfajta fenyegetésekhez, mert nem tudni, hogy kik, mikor és mivel veszélyeztetik a köztársaság biztonságát.

Az ünnepségen megemlékeztek a felderítők védőszentjéről, Szent Mártonról, a katonából lett püspökről is.

Az ünnepségen bejelentették, hogy Kiss Tibor nyugállományú dandártábornokot, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főosztályvezetőjét, a Katonai Felderítő Hivatal volt főigazgató-helyettesét a miniszter november 11-ei hatállyal nyugállományú vezérőrnaggyá léptette elő.

Az ünnepségen számos elismerést és díjat is átadtak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását