2024. április 23. - Béla

Divat a Merlinben

S. Hegyi Lucia divattervező lesz a vendége az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) a színházi kosztüm és az öltözködési divat kapcsolatát elemző programsorozatának hétfőn a Merlin Nemzetközi Színházban - tájékoztatta a szervező intézmény az
2007. október 27. szombat 16:14 - Hírextra
S. Hegyi Lucia divattervező (Luan by Lucia Divatház) Freskó (2005) című divatbemutatója kapcsán "ruhakölteményekkel" és vetítéssel illusztrált beszélgetést tartanak az alkotókkal, a divattervező mellett az este vendége Németh Ákos író, rendező - közölte Kulcsár Viktória, az OSZMI munkatársa.
A program részeként Tari Teri és Karalyos Gábor színművész egy jelenetet ad elő a Trisztán és Izolda című produkcióból, a 2005-ben bemutatott darabot Németh Ákos rendezte, a jelmezeket S. Hegyi Lucia készítette.

Az OSZMI október elején indította programsorozatát, a havi egy alkalommal, minden hónap utolsó hétfőjén tartandó beszélgetéseknek a Merlin Nemzetközi Színház klubja ad otthont.
A Divat(szín)ház - a színházi divattól a divatházon át a divatszínházig című rendezvényen a beszélgetésekhez vetítések, kamarakiállítások, és divat- vagy jelmezbemutatók kapcsolódnak.
A beszélgetések témája a színpadi jelmez, újfajta megközelítésből vizsgálva. A színházi kosztüm és az öltözködési divat közös és eltérő vonásait, a két kulturális rendszert, színház és divat viszonyát, kölcsönhatását vizsgálják a résztvevők.

Arra a kérdésre keresik a választ, hogy a színház hat-e az öltözködési kultúrára, vagy az utcai divat a színpadi jelmezre. Az érdeklődők megtudhatják, hogy minderről hogyan vélekednek történészek, divattervezők és jelmeztervezők.

A programsorozat nyitóeseményén Szűcs Edit és a Természetes Vészek Kollektíva látványszínháza kapcsán jelmezekkel, vetítéssel illusztrált beszélgetést tartottak. Az esemény vendége Szűcs Edit látványtervező, Kántor Kata koreográfus és Árvai György rendező volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását