2024. március 29. - Auguszta

Botrányos darab a VersFesztiválon

Egy emberként vonult ki a közönség és a zsűri is szombat délután a Féling Színház előadásáról a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon. Hat napot kellett várni, hogy a Merlin Színházban megrendezett egyhetes költészeti maratonon ennyire megbukjon egy elő
2007. október 20. szombat 17:15 - Hírextra
A szombat délutáni Übü király előadást nagy várakozás előzte meg. Alig fértek be a terembe a nézők. Mégis tíz perccel a kezdés után mindenki kivonult. Szűcs Katalin Ágnes elmondta: a bejáratnál mindenkinek a nyakába akasztottak egy táblát, és a kezébe nyomtak egy szöveget, amiből fel kellett olvasni a megfelelő részt. A zsűritag hangsúlyozta, az nem baj, ha játszótársnak tekintik a közönséget, de annak, hogy bevonják a nézőket, meg kell teremteni a színházi pillanatait. A Féling Színház társulata erre alkalmatlannak bizonyult - tette hozzá Szűcs Katalin Ágnes, színikritikus, a Magyar Színházi Kritikusok Céhének elnöke.

A fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy szombaton nem fognak csalódni a nézők ha jegyet váltanak Nádasdy Ádám: Ádám, Ádám, Ádám című előadására. A darabban három fiatal színművész Szirtes Balázs, Pál András és Gémes Antos beszélget a férfiról, életről és halálról, szerelemről, egyszóval az emberről.

Szintén szombaton nézheti meg a közönség Czeizel Gábor rendezésében, hogy milyenek a magyar Portugál (színész) Nők. Az improvizációs játék érdekességét az adja, hogy az ország számos színházában több mint tíz éve sikerdarabként futó Portugál című színmű hősnői mind szerephez jutnak az esti előadásban. A szerző, Egressy Zoltán mellett, Pelsőczy Réka, Müller Juli, Czirják Csilla, Ónodi Eszter és Jordán Adél is fellép a darabban.

A hétfőn kezdődött és vasárnap záró VersFesztiválon összesen 400 fellépőt hallgathat meg a közönség és a zsűri. A versmondók versenye mellett, a mozgás-és utcaszínházi előadások, az énekelt-és megzenésített versek, valamint a világzenei produkciók is versengenek egymással.

A VersFesztivál a nyilvános televíziós felvétellel egybekötött Díjkiosztó Gálaesttel zárul vasárnap, ahol fellép többek között Schmidt Vera, Bíró Eszter, Kinizsi Ottó, Nemes Levente, Szorcsik Viki, Bakos-Kiss Gábor és maga a fesztiváligazgató, Lutter Imre is.

A rendezvénysorozat részletes programja a: www.versfesztival.hu oldalon olvasható
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását