2024. április 19. - Emma

Még 3 napig szól a vers

Csütörtök estig 3 és fél ezren fordultak meg a kilencedik alkalommal megrendezett Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon. A nagy nézői roham hétvégére várható a Merlin Színházban, amikor mások mellett színre lépnek a Portugál Nők és a Sziámi zenekar - kö
2007. október 19. péntek 14:53 - Hírextra
A hétfőn kezdődött VersFesztiválon összesen 400 fellépőt hallgathat meg a közönség és a zsűri. A versmondók versenye mellett, a mozgás-és utcaszínházi előadások, az énekelt-és megzenésített versek, valamint a világzenei produkciók is versengenek egymással.

Lutter Imre kérdésünkre válaszolva elmondta: csütörtökön két olyan előadás is volt a fesztiválon, amikor a közönség szétszedte a házat. A Szlovákiából érkezett Mgr.Art csoport interaktív performansza A helység kalapácsa című Petői-műre épült. Csak a főhős, Gál Tamás színművész, volt állandó szereplő, a darab többi résztvevőjét, a közönség soraiból választotta ki.

Hasonlóan nagy sikert aratott az Ady-ák Színpad előadása is. A debreceniek is egy A helység kalapácsa értelmezést mutattak be a közönségnek, de ők egy mozgásszínházi előadás keretében.

Pénteken három olyan darab is van, amit nagy várakozás előz meg, közölte a fesztiváligazgató. Szauter Dominika és Jankovics Anna: Akarsz-e című performansza, Kádek Heny: Stílusgyakorlat című verses revüje, valamint Lázár Balázs: Szerény javaslata Jonathan Swift nyomán.

Hétvégén mások mellett, Czeizel Gábor rendezésében megnézheti a közönség, hogy milyenek a magyar Portugál (színész) Nők, és megtudhatják, hogy miként zenésítette meg a tavalyi Kaleidoszkóp-díjas csapat Metalflóra együttes a VersFesztivál saját kötetsorozatának legújabb, tizedik kiadványának műveit.

A VersFesztivál a nyilvános televíziós felvétellel egybekötött Díjkiosztó Gálaesttel zárul vasárnap, ahol fellép többek között Schmidt Vera, Bíró Eszter, Kinizsi Ottó, Nemes Levente, Szorcsik Viki, Bakos-Kiss Gábor és maga a fesztiváligazgató, Lutter Imre is. A fesztivál utolsó programján Müller Péter Sziámi és zenekara lép fel este nyolctól. Az együttes vendége karafiáth Orsolya lesz.

A rendezvénysorozat részletes programja a: www.versfesztival.hu oldalon olvasható
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását