2024. március 28. - Gedeon, Johanna

2000 forinttal és két sörrel vesztegette meg a rendőrt

Két tálca sört és kétezer forintot kért egy szekszárdi rendőr egy gyorshajtótól. Az autós ezt oda is adta neki, de ezután feljelentette. Az eset még augusztusban történt, a szekszárdi nyomozó ügyészség azonban hétfőn hozta nyilvánosságra.
2007. október 9. kedd 07:10 - Hírextra
Az autós jóval gyorsabban ment a megengedettnél. Az Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési járőre azonban csak kétezer forint bírságot szabott ki neki. Ezen a kétezer forinton túlmenően még két tálca sört is kért a sofőrtől azzal, hogy ez egy későbbi időpontban adja át részére.

Emiatt eljárás indult ellene hiszen az a hivatalos személy, aki hivatali működésével összefüggésben előnyt kér, az bűncselekményt követ el - mondta el a Független Hírügynökségnek Himmelné Dr. Ökrös Magdolna a Szekszárdi Nyomozó ügyészség főügyészségi ügyésze.

Az autós odaadta a kiszabott bírságot, a kétezer forintot és a sört is, majd úgy döntött feljelenti a rendőrt, akit azóta felfüggesztették az állásából. Ellene vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását