2024. április 19. - Emma

1440 liter játék gyűlt össze

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncön lévő gyermekotthon lakói tizenkét - egyenként százhúsz literes - zsáknyi játékot vehettek át csütörtökön a Segítő Kéz Alapítvány jóvoltából.
2007. szeptember 21. péntek 07:10 - Hírextra

A hernádvécsei Segítő Kéz Alapítvány az Abaúji Gyermekvédelmi Körzet gönci Gyermekotthonában szervezte meg a játékadó ünnepséget. A kis lakók részére a Provident Pénzügyi Zrt. dolgozói gyűjtötték az ajándék játékokat. A gyűjtés eredményét - a tizenkét zsáknyi játékot - a vállalat további támogatással egészítette ki, kétszázezer forintot adományoztak az intézménynek. Ebből készségfejlesztő játékokat vásárolhatnak - tájékoztatta az MTI-t Hajna Csongor, a pénzügyi társaság csoportvezetője.

A Provident Pénzügyi Zrt. 2003-ban indította el Társadalmi Felelősségvállalás Programját, amelynek keretében tavaly a vállalat több mint 200 helyszínen támogatta a helyi közösségeket az országban.
A Segítő Kéz Alapítvány a családjuk nélkül felnövő, gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, hátrányos helyzetű gyermekeket pártfogolja, és segítséget nyújt a lakásotthonokban élő gondozottak életkörülményeinek javításában.

A hernádvécsei Segítő Kéz Alapítvány 1994-ben azért jött létre, hogy támogassa a hernádvécsei Gyermekotthonban, illetve az 1998-ban végrehajtott struktúraváltás után az Abaúji Lakásotthonokban, majd az Abaúji Gyermekvédelmi Körzetben nevelkedő gyermekvédelmi gondoskodásba vett gyermekeket, fiatalokat, javítsa gondozási feltételeiket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását