2024. április 16. - Csongor

Modena megtelt a Pavarottit búcsúztatókkal

Több ezer embert várnak szombaton Modenába, ahol délután lesz a legendás tenor, Luciano Pavarotti temetése. Az észak-olaszországi város katedrálisában tartott délutáni szertartásra több hírességet és politikust, többek között Romano Prodi olasz kormányfőt
2007. szeptember 8. szombat 10:37 - Hírextra
A modenai katedrális elé több ezer fős tömeget várnak. Az épület előtt összegyűlt tömeg óriás kivetítőkön követheti figyelemmel a három órakor kezdődő szertartást, amit élőben közvetít majd az olasz televízió. A temetési misén részt az olasz kormányfő, Bono, a U2 nevű együttes frontembere valamint a Három Tenor két másik tagja, Placido Domingo és Jose Carreras. A templomban Andrea Bocceli énekel majd az elhunyt operaénekes tiszteletére, és az olasz légierő gépei is tiszteltkört írnak le a város felett, amikor Pavarotti koporsóját kihozzák a katedrálisból.

Péntek hajnal óta már több ezren rótták már le tiszteletüket Luciano Pavarotti előtt, akit csütörtök este ravatalozták fel Modena katedrálisában.

Pavarotti, generációja egyik legtehetségesebb tenorja csütörtök hajnalban hunyt el modenai otthonában 71 éves korában, miután hosszan küzdött hasnyálmirigyrákjával.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását