2024. április 19. - Emma

Kenyai győzelem a női maratonon

A kenyai Catherina Ndereba nyerte a női maratonisták versenyét az oszakai atlétikai világbajnokságon. A futó két-két kínai és japán, valamit egy román versenyző alkotta élbolyban húzott el a többiektől.
2007. szeptember 2. vasárnap 10:51 - Hírextra

A reggel hét órakor rajtoló 56 fős mezőnynek elsősorban a magas, 70 százalékos páratartalommal kellett megküzdenie a 42,195 km-es távon. A hőmérséklet is gyorsan emelkedett, a befutónál már 31 Celsius-fokot mértek.

Az elmúlt évek maratoni versenyeinek meghatározó alakja, Catherine Ndereba két-két kínai és japán, valamit egy román versenyző alkotta élbolyban húzott el a többiektől. A hajrában a rutin Ndereba javára döntött; a kenyai futó 2:30:37 órával nyert, megismételve 2003-as párizsi vb-sikerét. (Azóta 2005-ben Helsinkiben és az athéni olimpián is ezüstérmet szerzett.)

A kínai Csun Hszin-csu (Chunxin Zhou) jött be másodiknak, s a hazaiak nagy örömére a hat éve, Edmontonban második Reiko Tosa harmadiknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását