2024. április 24. - György

Gyönyörű, szívet melengető "családiház"

19 beteg gyerek családja kapott már szállást a nyolc hónapja átadott Déméter házban. A Szent László Kórházban működő apartmanház felépítésének költségeiből azonban még mindig 10 millió forintot törleszteni kell a kivitelezést végző cég felé.
2007. augusztus 24. péntek 15:36 - Hírextra
A fővárosi Szent László Kórház területén felépült Déméter ház tavaly december óta fogadja a csontvelő-transzplantációra szoruló leukémiás és más vérképző rendszeri betegségben szenvedő beteg gyerekeket és hozzátartozóikat. A kórházban évente körülbelül 30-40 csontevő transzplantációt végeznek. A gyerekeket a beavatkozás után steril, utána félsteril szobákban ápolják, és a háznak köszönhetően ez alatt az idő alatt hozzátartozóik folyamatosan mellettük lehetnek.

A hat apartmanból álló Déméter Házat a kórház egyik régi pavilonjából alakíttatta ki adományokból az intézményben működő Szent László Ősssejt Alapítvány. Mivel az épület műemlék, az átépítés költségei elérték a 110 millió forintot. A kivitelező cég annak ellenére átadta tavaly Mikuláskor a házat, hogy a teljes összeg akkor még nem gyűlt össze. A költségekből azonban még mindig hiányzik 10 millió forint, és mivel befejezett beruházásokra nincsenek pályázati lehetőségek, az alapítvány munkatársai jelenleg a támogatók segítségében reménykednek.

A Démétér Ház lakásainak ugyanakkor már vannak "örökbefogadó" támogatói is, a hat lakóegységből négyet az Ablon Caritas, a Richter Gedeon Nyrt, az Otthon Centrum és a Deloitte fogadtak örökbe. Így az apartmanokban továbbra is ingyenesen lakhatnak a beteg gyerekek családjai.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását