2024. április 20. - Tivadar

Kikaptunk...

A melbourne-i világbajnokságon a horvátok ellen kétszer 3 perc hosszabbítás után 9-8 arányban a elvesztette a döntőt és második lett a magyar férfi vízilabda válogatott.
2007. április 1. vasárnap 10:36 - Hírextra

Kemény Dénes olimpiai bajnok alakulata a 7-7-re végződött rendes játékidő alatt az első és a harmadik negyedet nyerte meg, a másik kettőben viszont a rivális volt eredményesebb. A ráadás első felében egy-egy találat született mindkét oldalon, majd a záró periódus egy horvát gólt hozott. A magyar válogatott az előző, 2005-ös vb-n is ezüstérmesként zárt.

Eredmény, döntő: Horvátország-Magyarország 9-8 (1-2, 3-1, 1-3, 2-1, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
góldobók: Barac, Markovic 2-2, Vrdoljak, Boskovic, Smodlaka, Dogas, Jokovic, 1-1, illetve Kiss G. 3, Varga Dániel 2, Kásás, Madaras, Szivós 1-1

Az első gólt a horvátok szerezték, Barac volt eredményes (0-1). A negyed felénél Kásás Tamás fórból biztos kézzel vágta a hálóba a labdát, Kiss Gergely ötméteresből szerzett találatával pedig átkerült "ide" a vezetés (2-1).

Az újabb nyolc percben Vrdoljak kihasznált egy emberelőnyt, Boskovic sikeres büntetőjénél újra a horvátoknál volt az előny (2-3). Ezután Madaras Norbert célzása volt hibátlan (3-3). Smodlaka húzása ugyancsak létszámfölénynél ült meg Szécsi Zoltán kapujában (3-4).

A nagyszünetet követően Varga Dániel a kapuba pöckölt (4-4). Majd megint Varga remekelt, ezúttal távolról (5-4). Aztán hátrány magyar oldalon, Barac középen talált rést (5-5). Benedek Tibor lövése után a kipattanót Szivós Márton besegítette (6-5), majd Kiss G. elemi erővel lőtt a bal felsőbe (7-5).

A negyed közepe táján előnyből Dogas zárkóztatta közelebb alakulatát (6-7), majd 7-7 lett, mert Jokovic az ellenakcióból eredményes tudott lenni.

A hosszabbítás első három percében a horvátok kaptak előbb emberelőnyt, Markovic be is vágta (7-8). Kiss Gergely javított, "kisöpörte" a jobb alsó sarkot (8-8). A térfélcserét követően Markovic volt eredményes (8-9), és mivel a magyar csapat már képtelen volt hasonló válaszra, győzött és világbajnok lett Horvátország.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását